Blog 1: Ringmaat

 

Als je een ring koopt, wil je dat hij goed past en comfortabel zit, dus is het belangrijk om de juiste ringmaat te kiezen. Als je de maat niet weet, kun je hem (laten) opmeten.

 

Elke vinger is anders en daarom kunnen de ringmaten van je vingers verschillen. Ga dus uit van de vinger waar je de ring aan wil dragen. Bedenk ook dat je vingers 's avonds wat dikker kunnen zijn dan

's morgens.

De handigste manier om de maat te bepalen is een ring te nemen die goed om de vinger past. Leg deze ring op een liniaal (zie figuur). Zet de binnenkant op 0 cm. Lees de millimeters af van de andere binnenrand. Dat is de ringmaat.

NB Neem een ring van normale breedte; niet heel breed of heel smal. 

Ringenbos

Als je geen goed passende ring hebt, kun je de maat opnemen door een touwtje of een strookje papier om je vinger te doen, en daarna de lengte ervan te meten. Vervolgens kun je in de tabel hiernaast de bijbehorende Nederlandse maat opzoeken. Deze meetmethode is lastig, en daarom niet altijd even nauwkeurig.

Ook zou je naar een juwelier kunnen gaan, en vragen of die je ringmaat wil opmeten. Zij hebben een ringenbos om snel de maat te kunnen bepalen.

 

Nog een tip: als je een brede ring koopt, neem dan een iets grotere maat!

 

Heb je nog vragen over je ringmaat, of over de ringen uit mijn shop, stel ze via het contactformulier!